Judo Bond Nederland

Informatie over Judo Bond Nederland, dé verbindende aanjager voor budo in Nederland.

Judo Bond Nederland

In Nederland beoefenen zo’n 100.000 kinderen, jongeren en volwassenen Judo. Judo wordt veelal gezien als sport die onder andere bijdraagt aan de ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van weerbaarheid en zelfvertrouwen, maar ook op motorisch, cognitief en sociaal-emotioneel opzicht.

De Judo Bond Nederland (JBN) is de overkoepelende organisatie in Nederland voor de de sporten Aikido, Jiujitsu & Judo en behartigt de belangen van alle aangesloten leden, zowel clubs als individuen. De JBN is tevens door de NOC*NSF landelijk erkend als sportbond. Het streven van de JBN is dat Budoka’s hun sport op zijn/haar eigen niveau met plezier kan beleven, in wedstrijd- en sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Van jong tot oud, van beginners tot gevorderden; de JBN helpt hen om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven door middel van Budo. De JBN regelt, bestuurt en ondersteunt dus o.a. de Judosport in Nederland.

De JBN verzorgt rijkserkende opleidingen, toernooien, trainingen, stages en verstrekt informatie en ondersteuning aan aangesloten verenigingen en Judoscholen.

Lidmaatschap Judo Bond Nederland

Judoschool Tenkai is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN), onder aansluitingsnummer D6ZG87H. Judoschool Tenkai stelt leden verplicht lid te worden bij de JBN. Het lidmaatschap van JBN is een persoonlijk lidmaatschap en staat dus los van het lidmaatschap van Judoschool Tenkai. De kosten voor het lidmaatschap zijn niet bij het lesgeld inbegrepen en worden separaat door de JBN geïncasseerd. Wanneer je je als lid inschrijft bij Judoschool Tenkai, word je automatisch aangemeld bij de JBN. Na betaling ontvang je je Judo-paspoort en een Judopas. In jouw persoonlijke Judopaspoort worden alle behaalde banden, wedstrijdresultaten en opleidingen bijgehouden. Stop je met Judo bij Judoschool Tenkai? Let er dan op dat je je zelf afmeldt. Afmelden bij de JBN is je eigen verantwoordelijkheid en dien je zelf rechtstreeks bij de JBN te doen. Kijk voor informatie, voorwaarden en tarieven op www.jbn.nl.

Meer voordelen lidmaatschap JBN

We hebben al beschreven waar de JBN zich mee bezig houdt. Ook hebben we al met je gedeeld dat je na inschrijving een Judopaspoort en Judopas thuis gestuurd krijgt. Daarnaast levert het lidmaatschap nog meer voordelen op:

  • De JBN registreert behaalde banden en verzorgt gepersonaliseerde kyu diploma’s;
  • Opleidingen en bijscholing voor leraren;
  • Informatie via JBN nieuwsbrief en de vernieuwde website;
  • De JBN organiseert jaarlijks de Nationale Budodag;
  • Deelname aan JBN goedgekeurde evenementen;
  • Leden zijn verzekerd (secundaire aansprakelijkheidsverzekering en aanvullende ongevallenverzekering).

Meer informatie over de JBN

Wil je graag meer weten over de JBN? Klik dan op een van de onderstaande links of kijk het filmpje op deze pagina.

Jaarverslag 2018

Jaarplan 2019

Meerjarenbeleid 2017 e.v.

Meer informatie is ook te vinden in het JBN Kenniscentrum.

Judo Bond Nederland (JBN) heeft passie voor Aikido, Jiujitsu en Judo en gelooft in de verbindende kracht van deze disciplines, die mens en samenleving versterken.