Volwassenenjudo

Volwassenenjudo bij Judoschool Tenkai
Judoschool Tenkai verzorgt judolessen aan judoka’s van 18 jaar en ouder, in een veilig en verantwoord klimaat. Er is geen leeftijdslimiet; iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Wel wordt rekening gehouden met gezondheid(beperkingen) en conditie. In deze lessen kunnen volwassenen zich ontdekkend, spelend, samenwerkend en ervarend ontwikkelen, met en van elkaar. In deze lessen wordt judo in brede zin aangeboden:
– Aandacht voor veilig leren vallen;
– Technisch & tactisch judo;
– Meta judo (leren denken over judo; vormen van een eigen visie);
– Randori (oefenwedstrijden, gericht op het leren toepassen van de oefenstof);
– Kata (technische stijlvorm volgens opgestelde richtlijnen.

Judoschool Tenkai gaat uit van een “geïntegreerd aanbod van judo”. Dit houdt in dat we voor reguliere judoka’s vraaggericht meekijken naar waar accenten gelegd kunnen worden in de ontwikkeling. Denk hierbij aan een advies van de (sport)diëtiste of van een (sport)fysiotherapeut.

Tijdens de lessen wordt oefenstof behandeld volgens een macroplanning, gericht op de twee judo-examens gedurende het seizoen. Ook is het mogelijk voor judoka’s om zich tijdens de lessen voor te bereiden op danexamens (1et/m 3edan). Deze danexamens worden centraal georganiseerd afgenomen binnen het district Zuid-Nederland.

Waarom judo voor volwassenen?
Judo is een sport, dat geschikt is voor zowat alle leeftijden. Beginnen op vroege leeftijd is absoluut geen vereiste. Instappen kan op ieder moment en op elke leeftijd. Daarnaast biedt judo het volgende:
– Judo kan dienen als vorm van vrijetijdsbesteding;
– Judo draagt bij aan een betere gezondheid;
– Judo verbindt mensen;

– Judo draagt bij aan zelfontplooiing;
– Judo zorgt voor meer fysieke en mentale weerbaarheid als zelfverdedigingssport.

 Praktische informatie over de volwassenenjudo lessen
– De lesduur bedraagt 60 minuten per les.
– Een judopak is een vereiste; deze kan bij Judoschool Tenkai besteld worden. Ook zijn er diverse webshops. Vraag indien gewenst om advies bij de judoleraar.
– Tweemaal per jaar zijn er examens. De Judoka’s kunnen dan hun judovaardigheden en ontwikkeling demonstreren aan de judoleraar en ander belangstellenden voor een hogere graduatie (slip of band).

Tarieven

Prijzen zijn per maand. De betalingstermijnen zijn per kwartaal. Het inschrijfgeld bedraagt 15,00.

1x per week
+16 jaar
25,00
Aanbevolen
2x per week
+16 jaar
35,00